kkjkkjk

TRAINING ZORG DE BAAS, TRAINING VOOR MANTELZORGERS

om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

Als je zorgt voor je zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur, dan ben je mantelzorger. Zoals de meeste mantelzorgers zie jij jouw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en met liefde gedaan.

Dat neemt niet weg dat het soms zwaar is of dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Misschien combineer je de zorg voor een naaste met werk of andere bezigheden buitenshuis. Of je zorgt voor meerdere mensen om je heen. Vaak wordt de zorg, om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

Om de zorg vol te kunnen houden, maar vooral om te voorkomen dat je als mantelzorger te zwaar belast wordt, organiseert ONS welzijn een training speciaal voor mantelzorgers. Voor diegenen dus die de (langdurige) zorg voor een naaste op zich hebben genomen.
In 6 bijeenkomsten kijk je naar je eigen situatie en krijg je aan de hand van je eigen situatie handreikingen om zo goed mogelijk met soms moeilijke omstandigheden om te gaan. Je wisselt ervaringen en tips uit. Je leert praktische en emotionele steun te vragen en de zorg zo te regelen dat je er minder alleen voor staat.

Daarnaast maak je een aanzet om beter te kunnen reageren op gedrag van degene die je verzorgt, meer te genieten en minder te piekeren, minder schuldgevoelens te hebben en meer tijd vrij te maken voor je eigen behoeften en wensen. In een laatste terugkombijeenkomst bekijk je onder meer wat je aan de bijeenkomsten hebt gehad en welk effect het heeft op jezelf en je omgeving.


De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op de donderdag middag en een terugkom-bijeenkomst. De start is op donderdag 11 jan 2024 van 13.30 tot 15.30 uur. Na aanmelding vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar dezorgdebaas@ons-welzijn.nl of door te bellen naar
Toegang Zorg & Welzijn: 14 0412 (keuze 1)
Word jij de zorg de baas?