kkjkkjk

Reisje naar Wittem en Valkenburg (14 en 15-05-2024)

Woensdag 15 mei, de tweede dag naar Wittem en Valkenburg.
We brachten een bezoek aan het klooster in Wittem waar nog kloosterlingen wonen. 
Met een gids kregen we een rondleiding door het klooster en maken kennis met de barokke Kloosterkerk en Kapellen, de grafkelder en kloosterbibliotheek. 
Er stond koffie, thee en een lekker stuk Limburgse vlaai klaar. 
Vervolgens reden we richting Vaals voor een heerlijke lunch en daarna naar Valkenburg voor een rondrit met een treintje door de grotten. 

De Gemeentegrot is een oude kalksteengroeve, waar tot ca 1950 mergel werd gewonnen. Deze groeve is ontstaan door het uitbreken van de mergelblokken. 

Met de prachtige verhalen van de gids erbij was dit een indrukwekkende ervaring.

Na het bezoek aan de grotten kregen we een mooie toeristische route met een kort bezoek aan het Militair Kerkhof in Margraten. 
Op de terugweg sloten we af met een heerlijk diner..

Foto’s Willy Boeijen

Het nieuwe fietsen

Op 7 mei gaf Jan Willems van Veilig Verkeer Nederland een lezing over fietsen en verkeer. Je bent nooit te oud om te leren en steekt er altijd wel wat van op. Over de fiets zelf, de kleding en niet te vergeten de helm, maar ook gevaarlijke situaties met vrachtwagens en landbouwwerktuigen kwamen ter sprake.
Ze beginnen we op 14 mei goed voorbereid aan ons fietsseizoen. Vanaf dan iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur verzamelen in de Kapelaan Kitslaarstraat.

Foto’s Willy Boeijen

Prijsuitreiking biljarten van de competitie 2023-2024 van Regio Biljart Oss.

Op woensdag 8 mei was de prijsuitreiking van de biljartcompetitie 2023-2024.

B.d.H. 1 werd kampioen in de L2 klasse dit team bestaat uit de volgende spelers:

Cor Nelissen
Bennie Martens
Jan van Dinther
Marius Smits
Cor van Wanrooij
Gerard Boeijen
Ger de Visser
Walter van Altvorst
Jan van der Venne

De anderen teams eindigde respectievelijk op de volgende plaats:

B.d.H. 2, 3 en 4 werden 7e  9e en 15e in de L3 klasse.

B.d.H. 5 en 6 werden  6e en 11e in de L4 klasse

Alle teams gefeliciteerd me de behaalde resultaten.

Foto Rini van Hoogstraten

Onze bezorgers (6)

Onze bezorger Jos Broeksteeg brengt al vanaf 2016 de maandelijkse post van de Herfstzon rond. De wijken van Jos zijn niet zo groot maar hij heeft er wel twee. En dan is het alles bij elkaar toch nog een eindje lopen. De twee wijken liggen naast elkaar en ook de Wilberthof valt eronder. Hier gaat Jos even naar binnen om de ONS en Ons Herfstblad bij de receptie af te geven. Een gezellige buurt, waar soms ook nog even een praatje wordt gemaakt. Foto’s Willy Boeijen

Afsluiting toernooikaarten seizoen 2023/2024 (17-04-2024)

Woensdag 17 april was de afsluiting van het toernooikaart seizoen. Op deze middag werden de winnaars bekend gemaakt van het rikken en jokeren, en van de Sjaak van Kobussenprijs. Deze laatste wordt verloot onder de mensen die maar twee keer of minder hebben verzuimd. Daarnaast krijg je iedere keer dat je komt kaarten een lotje, en vandaag werden ook deze prijzen verloot.
Er waren 7 prijzen voor iedere categorie met twee grote winnaars; het riktoernooi werd gewonnen door Peter den Brok en het jokertoernooi door Jo van Oorsouw. Omdat Jo de dag ervoor 95 jaar was geworden, zong de hele zaal haar spontaan toe!
De winnaars van de Sjaak van Kobussenprijs waren Adriaan van Erp en Corrie van den Broek. Allemaal van harte gefeliciteerd!
Foto’s Willy Boeijen.