kkjkkjk

Onze jubilarissen van 2024

Dinsdag 9 april was een geslaagde en gezellige middag met onze negentien jubilarissen die allemaal 25 jaar lid zijn bij de De Herfstzon Berghem en dat moet gevierd worden!
Voor iedereen was er even aandacht en de jubilarissen kregen zelf ook het woord. Er was ook volop tijd om lekker bij te kletsen. De middag werd muzikaal opgevrolijkt door Ruud van de Ven met zijn accordeon. Er was op een tijd een hapje en een drankje en zo vloog de middag om! Van harte gefeliciteerd jubilarissen!
Met vriendelijke groeten, Nellie van Berkel. Telefoon 0412402322

Foto’s Willy Boeijen

Jaarvergadering 04-04-2024

Op 4 april hebben wij tijdens onze jaarvergadering afscheid genomen van 3 bestuursleden.
Alle drie hardwerkende mensen die wij node gaan missen maar gelukkig blijven ze zich nog wel inzetten als vrijwilliger voor onze vereniging.
Piet Droomers, Gerda Martens en Gerrit Mulders, hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet voor ons Herfstzon en wij hopen jullie nog heel vaak te mogen zien op onze activiteiten.
Nadat wij tijdens onze jaarvergadering afscheid hadden genomen van drie bestuursleden mochten wij gelukkig drie nieuwe bestuurders welkom heten.

Henk van Alphen

Hans den Brok

Marius Smits

wij wensen jullie veel succes en plezier toe in het bestuur!
De pauze werd door de bestuursleden gebruikt om de jaarlijkse lotjes te verkopen met leuke prijzen. Na de pauze gingen we mee naar het café van onze toneelclub “Het gezellige schaap” waar vrolijk werd gefeest, gezongen, gedronken en gedanst. Het was een gezellige sfeer waar iedereen zin in kreeg om eraan mee te doen. Een mooie afsluiting van een fijne middag.
Ter afsluiting werden de winnaars van de loterij bekendgemaakt en gingen een flink aantal leden met een aardigheidje naar huis.
Met vriendelijke groeten,
Nellie van Berkel.
Telefoon 0412402322

Foto’s Willy Boeijen

Lezing notaris (04-03-2024)

Soms moet je tijd maken voor een serieus onderwerp want het leven is nu eenmaal niet altijd “lang leve de lol”.
Toch konden we deze middag nog wel een beetje lachen.
Notaris van Dongen gaf ons veel nuttige informatie over het levenstestament en testament met af en toe wat humor.
Dat maakte het tot een leerzame, nuttige maar ook fijne middag.

Foto’s van deze middag.

Valpreventie

Het was gisteren een waardevolle middag in het kader van valpreventie. Gelukkig zien heel veel mensen het belang van dit onderwerp in. Fysiotherapeut Maurice van Gelder gaf veel informatie over het voorkomen van vallen en ook Frans Lefeber wist hierover te vertellen. Daarnaast introduceerde hij de walking floor, waarop je vroegtijdig risico’s herkent. Deze mat is de komende tijd vaker te zien en te gebruiken op plaatsen in de gemeente Oss.
Het was een interessante middag, we hebben ervan geleerd.
In samenwerking met Ons Welzijn, Bergs Leven, Mooiland
en de Zonnebloem.
Met dank aan Willy Boeijen die steeds maar weer mooie plaatjes voor ons weet vast te leggen en met dank aan de Berchplaets.

Met vriendelijke groeten,
Nellie van Berkel.
Telefoon 0412402322

Foto’s Willy Boeijen

70 JARIG HUWELIJKSJUBILEUM 15-02-2024

Op 11 februari waren onze leden Jan en Ans Damm Koudijs maar liefst 70 jaar getrouwd! Reden om een bloemetje te brengen.
Jan was in zijn werkzame leven luitenant-kolonel bij de Luchtmacht maar is inmiddels al weer enkele jaren thuis.

Het is fijn dat je zo oud mag worden, daar zijn ze ook oprecht dankbaar voor. Maar het is ook wel eenzaam soms, van de eigen familie is niemand meer over.
Dat deze twee mensen van handwerken houden zie je niet over het hoofd. In hun mooie lichte werkkamer, waar ze vanaf de werktafel een schitterend uitzicht hebben over het kerkplein, worden prachtige creaties gemaakt.

Ans heeft vroeger handwerkles gegeven en heeft nog héél veel ideeën over wat ze nog wil maken.
Vanaf april 2023 wonen ze in Berghem en zijn zij lid van de Herfstzon en hebben een poosje mee gedaan met de handwerkclub en de creaclub. Helaas gaat dat de laatste tijd niet meer. Maar ondanks dat houden deze twee lieve mensen de moed erin en blijven vrolijk. Ze hebben immers elkaar!

Foto’s Willy Boeijen

Avond vrijwilligers kerkhof

Wij hebben onze vrijwilligers hoog in het vaandel, want zonder hen ben je als vereniging niets.
Voor onze vrijwilligers die ervoor zorgen dat het kerkhof er mooi bij ligt hebben we een gezellige avond gehad.
Spreker Leo Hoeks vertelde over de geschiedenis van kerkhoven, met name dat van Berghem en toonde een mooie film over de Bergse Kerk. Hier en daar een toepasselijke anekdote zorgde voor de volle aandacht.
Iets lekkers bij de koffie, een hapje en drankje, en je kon ook nog het lot uit de loterij winnen. Het was een fijne avond.
Foto’s Willy Boeijen