kkjkkjk

Afsluiting Winter jeu de boules.

Na een laatste keer spelen werd het Winter Jeu de boules seizoen afgesloten en werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Van harte gefeliciteerd Truus Dobbelsteen en Piet Droomers, veel plezier met de mooie prijs!

Vanaf nu spelen we weer buiten bij Boer Bart. Kom gerust eens langs als je zin hebt op een donderdagmiddag. We spelen een sportief spelletje en houden van gezellig nabuurten!
Foto’s Willie Boeijen

Jaarvergadering 06-04-2023

Tijdens de jaarvergadering van 6 april 2023 openden we met een serieus gedeelte want de zaken moeten goed en keurig geregeld zijn. Het doet goed dat onze leden altijd veelvuldig aanwezig zijn en positief meedenken met het bestuur. Dat maakt het fijn om samen te werken.
Wij namen afscheid van Stiny van Erp, maar gelukkig alleen als bestuurslid. Dankjewel Stiny voor de ontelbare bezoeken die jij namens het bestuur bij onze zieken hebt gebracht en voor al het andere werk wat jij voor de Herfstzon hebt gedaan en nog blijft doen!
Als opvolger voor Stiny kondigde onze voorzitter Francien Akkermans aan, bij vele leden al een bekend gezicht. Veel succes met ons allemaal Francien, wij wensen je een hele fijn tijd als bestuurslid toe.
In de pauze van de werden er lotjes verkocht waarmee prachtige prijzen te winnen waren. Ook was onze breiclub en creaclub aanwezig die hun prachtige creaties aan ons toonden. Er zaten veel hele mooie werkstukken tussen!
Na de pauze was er nog één agendapunt; we hadden maar liefst drie jubilarissen, allemaal 25 jaar lid van onze vereniging. Zus vd Coolwijk, Geert Grosfeld en Cor vd Heuvel. Deze leden zijn ook alle drie erg waardevol voor de Herfstzon, mede door het vele vrijwilligerswerk wat zij hebben gedaan! Van harte gefeliciteerd jubilarissen!
Na de vergadering konden we volop ontspannen en genieten van onze toneelvereniging “tot wederzijds genoegen”. Zij hadden ontzettend hun best gedaan en zetten een prachtige show neer, die zich geheel in de hemel afspeelde. En daar was het goed vertoeven! Chapeau voor onze toneelspelers!! Bekijk hier de foto’s

WBTR en wijziging statuten.

WBTR en wijziging statuten.

Op donderdag 29 september is er een buitengewone ledenvergadering gevolgd door de opening van het seizoen. 

De reden hiervoor is dat op 1 juli 2021 de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) van kracht is gegaan. Op grond hiervan zijn verenigingen en stichtingen verplicht regelingen in hun statuten op te nemen met betrekking tot onder andere tegenstrijdig belang en ontstentenis van bestuurders. Hierdoor moeten de huidige statuten gewijzigd worden.

Voor de statutenwijziging is goedkeuring van de leden nodig. Vandaar dat wij u het voorstel voor statutenwijziging voorleggen tijdens de buitengewone ledenvergadering op 29 september. De nieuwe tekst is afgestemd met de notaris en KBO Brabant.

Ter voorbereiding van de buitengewone ledenvergadering plaatsen wij de statuten op onze website.

Statuten downloaden

Veilig op internet, hoe doen we dat?

Ook u loopt risico slachtoffer te worden van internet oplichting. Dit risico kunt u voor een belangrijk deel zelf verkleinen. Voorkom dat uw geld in de zakken van criminelen verdwijnt. Kom luisteren naar de tips die kunnen helpen om u op internet veiliger te voelen. Laat u niet misleiden door “gladde praatjes”. 
Eenvoudige uitleg door Rini Schamp, internet deskundige in samenwerking met Alwin van Erp, SNS Bank en Ron Liefkens, wijkagent. 
Bezoek de lezing over internetcriminaliteit op donderdag 16 juni 2022 Aanvang 14.00 uur in De Berchplaets Sportstraat 3, 5351BZ Berghem Entree € 2,00 inclusief koffie/thee.

Amicitia “Hotel Hommelus” de film 23-04-2022

Zondag 24-04-2022 hadden we voor onze leden een leuke middag! Bij binnenkomst werden we al verrast door het spontane optreden van de directie, de gasten en natuurlijk poetsvrouw Annie van Hotel Hommeles. Zij wisten ons onder de koffie met gebak wel bezig te houden. Daarna genoten we van de mooie voorstelling op film van Amicitia en van het drankje en hapje in de pauze. Heel goed gedaan Toneelvereniging Amicitia Berghem!
Bekijk hier de foto’s

Seniorenvereniging KBO de Herfstzon, opgericht op 19 september 1962.

De voorbereidingen om voor ons 60 jarig jubileum een feest te organiseren zijn inmiddels op gang gekomen.

Wij vieren deze dag op donderdag 22 september 2022, daarover hoort u beslist nog meer, maar u kunt het vast noteren in de agenda!

Tien jaar geleden, september 2012 vierden wij ons 50 jarig jubileum. Omdat 50 jaar toch wel een heel bijzonder jubileum is werd alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. Het was een prachtig feest met alles erop en eraan. Een dag én avond speciaal voor de leden en later in de week was er ook voor anderen een uitgebreide receptie. Het is ook aan de vele mooie foto’s die gemaakt zijn te zien dat de feestvreugde er vanaf straalt. Het ziet er allemaal zo vrolijk en onbezorgd uit; iedereen gezellig naast elkaar, niemand had ooit gehoord van 1,5 meter afstand! Met veel plezier kijken we terug naar dit mooie jubileum. Als u de foto’s van het 50 jarig jubileum ook nog een keer uitgebreid wilt bekijken kan dat.

Klik daarvoor hier op “foto’s”.

Veel kijkplezier!

Met vriendelijke groeten,

Nellie van Berkel.

Telefoon 0412402322