kkjkkjk

Sint Nicolaasfeest (30-11-2023)

Vol verwachting klopt ons hart! Zo’n 300 leden waren op 30 november aanwezig om de Sint welkom te heten. Want hoe leuk is het dat de Goedheiligman speciaal voor de Herfstzon naar Berghem komt?

Wij zitten er allemaal klaar voor!

Sinterklaasje kom maar binnen met je knechten! Meer dan welkom zijn jullie. Die man weet ook echt alles, hij had een speciaal woord van dank aan Piet van Gaal die wel dagelijks op ons mooie kerkhof te zien is en daar de boel goed onderhoudt.

Sinterklaas maakte met veel mensen een praatje. Maar hij wist ook te vermelden dat het zo goed gaat met onze breiclub. Dankzij drie trouwe vrijwilligers; Bep, Marijke en Gerrie blijven de dames aan het breien! Er worden doelen gezocht, wol ingekocht, geholpen bij het breien en wat er allemaal meer bij komt kijken. Die Sint houdt het allemaal in de gaten!

Sinterklaas wist ook te vertellen dat ons zeer gewaardeerd lid, Driek van Veghel, ook niet onopgemerkt is gebleven in Spanje. Hoewel Driek de 90 al is gepasseerd zet hij iedere woensdag koffie voor onze biljartclub, is ploegbaas bij het Kerkhof en schoffelt zelf ook nog flink mee. Ook dat verdient even aandacht! Na al deze positieve berichten moest Sint ons weer verlaten, maar dat deed hij niet zonder eerst een cadeautje te hebben uitgedeeld.

Dankjewel Sinterklaasje!

Foto’s Willy Boeijen

TRAINING ZORG DE BAAS, TRAINING VOOR MANTELZORGERS

om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

Als je zorgt voor je zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur, dan ben je mantelzorger. Zoals de meeste mantelzorgers zie jij jouw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en met liefde gedaan.

Dat neemt niet weg dat het soms zwaar is of dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Misschien combineer je de zorg voor een naaste met werk of andere bezigheden buitenshuis. Of je zorgt voor meerdere mensen om je heen. Vaak wordt de zorg, om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

Om de zorg vol te kunnen houden, maar vooral om te voorkomen dat je als mantelzorger te zwaar belast wordt, organiseert ONS welzijn een training speciaal voor mantelzorgers. Voor diegenen dus die de (langdurige) zorg voor een naaste op zich hebben genomen.
In 6 bijeenkomsten kijk je naar je eigen situatie en krijg je aan de hand van je eigen situatie handreikingen om zo goed mogelijk met soms moeilijke omstandigheden om te gaan. Je wisselt ervaringen en tips uit. Je leert praktische en emotionele steun te vragen en de zorg zo te regelen dat je er minder alleen voor staat.

Daarnaast maak je een aanzet om beter te kunnen reageren op gedrag van degene die je verzorgt, meer te genieten en minder te piekeren, minder schuldgevoelens te hebben en meer tijd vrij te maken voor je eigen behoeften en wensen. In een laatste terugkombijeenkomst bekijk je onder meer wat je aan de bijeenkomsten hebt gehad en welk effect het heeft op jezelf en je omgeving.


De training bestaat uit 6 bijeenkomsten op de donderdag middag en een terugkom-bijeenkomst. De start is op donderdag 11 jan 2024 van 13.30 tot 15.30 uur. Na aanmelding vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar dezorgdebaas@ons-welzijn.nl of door te bellen naar
Toegang Zorg & Welzijn: 14 0412 (keuze 1)
Word jij de zorg de baas?

Afsluiting / Prijsuitreiking Jeu de Boules (zomereditie) 09-11-2023

Het zomerseizoen van jeu de boules zit er weer op en we stappen vanaf 16 november over naar de overdekte winterbanen. Gisteren hebben we voor de laatste keer nog fijn buiten gespeeld. Jassen aan en flink in beweging blijven, dat is ook nog goed voor je gezondheid, win – win dus! Het was weer een gezellige middag en we hebben ons goed vermaakt samen. Traditioneel wordt op de laatste middag de prijs bekend gemaakt van de toernooi winnaars.

Bij de dames was 1: Jeanny Droomers, 2: Marietje van Erp en 3: Annie Van Aalst Molle

Bij de heren van was 1: Willy van den Hoogen 2: Hans Brands en 3: Henk Boeijen

Hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs!

Foto’s Willy Boeijen

Het nieuwe haakboek van Karin Bloemen

Dit voorjaar werd onze breiclub benaderd met het verzoek of er dames waren die projecten wilden haken voor het nieuwe haakboek van Karin Bloemen. Projecten aan de hand van de voorlopige beschrijving haken, en waar nodig fouten eruit halen en kloppend maken.

Zes personen gingen de uitdaging aan, hebben allemaal 2 of 3 projecten gehaakt en deze met de aangevulde en verbeterde patronen weer ingeleverd.

Het boek is inmiddels gepresenteerd, en de dames mochten hierbij aanwezig zijn. Tijdens deze presentatie door Karin Bloemen werden ze één voor één op het podium gehaald, met het gemaakte haakproject aan of om, en uitvoerig bedankt en geprezen om de goede samenwerking en de gemaakte werkstukken. Alle patronen die in het boek zijn gepubliceerd, zijn door onze leden gemaakt, op één omslagdoek na, en dat was volgens de uitgever zeer bijzonder.

In het nieuwe boek is op de laatste bladzijde over elke handwerkster een stukje gepubliceerd als dank voor de deelname aan de totstandkoming. Ook kregen ze als dank allemaal het nieuwe boek Haken a la Bloemen Stripes & Colors cadeau.

Iedereen was blij met de persoonlijke aandacht van Karin en vond het een heel leuke ervaring om mee te maken.

Opening seizoen (28-09-2023)

De Opening van het Seizoen, we krijgen te horen wat we kunnen verwachten de komende tijd en we maken er meteen een gezellige middag van! Ons seniorenkoor laat hun vrolijke klanken over ons heen komen en DJ Hans zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer kunnen. Op het einde van de middag een loterij met mooie prijzen maakt het toch weer even spannend of je tot een van de gelukkigen behoort. Met dank aan iedereen die aan deze mooie middag heeft meegewerkt!
Foto’s Willy Boeijen